Bez pobjednika u Cottbusu i Frankfurtu

2. Bundesliga, 21. kolo

Bez pobjednika u Cottbusu i Frankfurtu

Edmir Škorić

U petak su odigrana prva dva susreta 21. kola njemačke 2. Bundeslige. U Cottbusu i Frankufrtu nije bilo pobjednika.

Energie je na Freundschaft stadionu ugostio Alemanniju iz Aachena i na kraju se zadovoljio bodom, čime može biti i sretan jer su gosti iz Aachena imali vodstvo.

Tobias Freisthammel je u petoj minuti drugog dijela doveo goste u vodstvo, ali je bod Energiju donio Uwe Möhrle svega tri minute kasnije. Alemanniji je ovaj bod pomogao da ostane izvan opasne zone.

Istim rezultatom završen je derbi donjeg dijela tabele u Frankfurtu. Domaći FSV Frankfurt je bio blizu pobjede nad Ingolstadtom, no gosti su upjeli u finišu doći do poravnanja.

Alžirac Chadlj Amri u 38. minuti dovodi FSV u vodstvo. Imali su domaći u nastavku barem pet dobrih prilika, a promašaje je kaznio rezervista kod gostiju Ahmed Akaichi. Gol ide na dušu golmanu Patricu Klandtu, koji je istrčao izvan svog šesnaesterca.

FSV sada ima 18 bodova i zauzima 15. poziciju, dok je Ingolstad s dva boda manje na 16. poziciji.

2. Bundesliga, 21 . kolo:

Cottbus - Aachen 1:1 (Mohrle 53/ Feisthammel 50)
FSV Frankfurt - Ingolstadt 1:1 (Amri 37/ Akaichi 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.