Bez pobjednika u duelu Borca i Širokog

Borac remizirao sa Širokim

Bez pobjednika u duelu Borca i Širokog

Edmir Škorić

Pretposljednji susret šestog kola, posljednji u subotu, odigrani su Borac i Široki u Banjoj Luci.

Borac ove sezone ne briljira, dok je Široki Brijeg u poprilično dobroj formi, a duel na Gradskom stadionu ipak je okončan podjelom bodova. 

Prvo kakvo-takvo uzbuđenje na meču dogodilo se u devetoj minuti, kada je Žeravica pucao iz slobodnjaka, a lopta se odbila od živog zida i otišla u korner. I upravo taj korner je Banjolučanima donio prednost.

Žeravica je izveo korner, igrač koji ga je i izborio, a iskusni Grujić je sjajno skočio i sa pet metara glavom loptu poslao iza leđa nemoćnog Solde. Stokić je u 21. minuti dobro šutirao sa 24-25 metara, ali je lopta otišla pored gola Širokobriježana.

Tek u završnih pet minuta prvog dijela gosti opasnije prijete. Wagner i Zakarić nisu uspjeli da lopti nađu put do mreže Avdukića. U nastavku je Široko izjednačio. Igrala se 51. minuta kada je Brekalo glavom pogodio nakon ubačaja Markovića s lijeve strane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Borca, ali su igrači Širokog bili nespretni. S druge strane, Stokić je očajno šutirao iz slobodnjaka u 70. minuti, a Subić je tri minute kasnije iskosa s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže.

Kožul je u 80. iz slobodnjaka gađao po sredini gola, Avdukić je lako uhvatio loptu, a blizu golu domaći su bili u 87. minuti. Grujić je šutirao, Soldo je bio savladan, no Brekalo je sa gol-linije spasio mrežu Širokobriježana.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.