Bez pobjednika u Malagi: Začarane mreže na La Rosaledi

Četvrtfinale Lige prvaka

Bez pobjednika u Malagi: Začarane mreže na La Rosaledi

Večeras je u Malagi odigran prvi susret četvrtfinala Lige prvaka u kom su se sastali domaća Malaga i Borussija iz Dortmunda. Na La Rosaledi pobjednika nakon 90 minuta nije bilo (0:0), ali smo mogli gledati jednu sjajnu fudbalsku predstavu.

U prvom poluvremenu obje ekipe su igrale jako dobro i dosta ofanzivno što većina poznavalaca fudbala nije očekivala budući da je ulog u ovom susretu zaista ogroman i za jedne i za druge.

 

Prvu veću šansu na utakmici imao je napadač Malage, Saviola koji je nakon sjajnog driblinga i prodora u šesnaesterac, šutirao u vanjski dio mreže golmana Weidenfellera.

 

Sredinom prvog pluvremena mogla se vidjeti jaka ofanziva igrača Borussije. Prijetili su Reus, Grosskreutz i Lewandowski, ali je večeras sjajan bio golman domaćih, Willy Caballero te je sve udarce uspješno zaustavljao.

 

Malaga se u finišu prvog poluvremena oslobodila ovog pritiska te je preko Toulalana, Saviole i Isca stvorila par solidnih prilika. Ipak, do kraja prvog poluvremena, promjene rezultata nije bilo - ostalo je početnih 0:0.




U drugom poluvremenu obje ekipe su nastavile sa dobrom igrom te su stvorile par prilika. Vrijedi izdvojiti onu Borussije Dortmund iz 64. minute kada je Gotze iskosa sa desne strane šutirao, ali je lopta otišla pored lijeve stative. 

Samo minut kasnije uzvratila je Malaga preko Isca čiji je silovit udarac sjajno zaustavio Weidenfeller.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja su i jedni i drugi imali par poluprilika, ali su mreže do samog kraja ostale netaknute. Budući da pobjednika nije bilo, sve je otvoreno u revanš susretu koji se igra za sedam dana u Dortmundu.

 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti