Bez pobjednika u tri utakmice 28. kola 2. Bundselige

2. Bundesliga

Bez pobjednika u tri utakmice 28. kola 2. Bundselige

Najzanimljivji susreta na otvaranju 28. kola  2. Bundeslige odigran je u Hamburgu između domaćeg St. Paulija i Greuther Furth, a završen je podjelom bodova pošto  je konačan rezultat glasio 2:2.

Nakon prilično dosadnog prvog poluvremena i dobrog dijela drugih 45 minuta, u finišu utakmice nastupila  je prava fudbalska ludnica.

U vodstvo su prvi stigli domaći fudbaleri golom Schachtena u 66. minuti, a potom su gosti golovima Rockera u 75. i Brosinskog u 78. došli do totalnog preokreta. 

Ipak, da  bod ostane u Hamburgu pobrinuo se Thorandt koji je svojim golom pet minuta prije kraja utakmice postavio konačnih 2:2.

U preostala dva susreta koja su se igala u istovrijeme nije bilo pobjednika, a ni golova. Davljenik Dynamo Dresden remizirao je sa  Sandhausenom, dok je bod sa gostovanja u Dusseldorfu odnio Ingolstadt.

2. Bundesliga, 28. kolo:
Dynamo Dresden – Sandhausen 0:0
Fortuna Dusseldorf – Ingolstadt 0:0
St. Pauli – Furth 2:2 (Schachten 66, Thonrandt 85 / Rocker 75, Brosinski 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.