Bez pogodaka na meču Sarajevo - Velež

Prijateljska utakmica

Bez pogodaka na meču Sarajevo - Velež

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva i Veleža odmjerili su snage u prijateljskom susretu koji je odigran u Čitluku.

Nakon uvjerljive pobjede nad Brotnjom prije nekoliko dana, izabranici Mehmeda Janjoša danas su imali teži zadatak, pošto im je rival bio mostarski prvoligaš Velež.

Sarajevo je bolje otvorilo meč, a Rustemović je u sedmoj minuti glavom pucao pored gola. Potom su uslijedile dvije odlične šanse za Velež. Tatarov udarac brani Pavlović, a potom Mujezinović u nastavku ne koristi dobru šansu.

Duljević je pred golom Veleža imao dobru šansu u 35. minuti, ali je Abdihodžić zaustavio njegov udarac. Do kraja prvog dijela nekoliko šansi pred golom Sarajeva, a najbolju ne koristi Tatar.

Nastavak nije donio ni približno dobru igru kao u prvih 45 minuta. Tempo je opao, nije bilo pravih šansi, tek dvije za Sarajevo, koje je u drugom dijelu pružilo više od svog rivala.

U 50. minuti Lelić je imao sjajnu šansu za Sarajevo, ostaje 0:0. Nekoliko minuta kasnije glavom je šutira Balić i pogodio okvir gola. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostatak utakmice gledali smo kako se ekipe izmjenjuju u posjedu lopte i napadima, ali mreže se nisu tresle, pa je meč završen miroljubivim rezultatom 0:0.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti