Bez pogodaka u Le Havreu, slabo izdanje Zmajeva i Lavova

BiH - Senegal 0:0

Bez pogodaka u Le Havreu, slabo izdanje Zmajeva i Lavova

Edmir Škorić

Prijateljski susret Bosne i Heregovine i Senegala u Le Havreu (Francuska) završen je rezultatom 0:0. 

Nakon minimalne pobjede nad Bugarskom (1:0), uslijedio je remi sa Senegalcima. U ne baš zanimljivoj nogometnoj predstavi tek nekoliko ozbiljnijih šansi, ali mreže su mirovale do kraja meča.

Na početku meča Diallo je odbranio udarac Džeke iz teške pozicije, a onda u 13. minuti Diallo brani pokušaj Višće, koji je imao stopostotnu šansu samo pet minuta kasnije.

Džeko je poslao sjajnu loptu prema Višći, ovaj krenuo iskosa ka golu Senegalaca, a onda prizemno pucao pored gola. Gađao je dobro naš krilni nogometaš, ali nije bilo dovoljno preciznosti.

Na drugoj strani Sow je pucao pored gola, a u 22. minuti opet opasno pred golom Senegalaca. Ubacio je Pjanić iz kornera, Šunjić je glavom šutirao, a lopta odlazi preko gola.

Prvu pravu priliku Senegal je imao u 30. minuti, ali Šehić je odbranio udarac Sowa. Koju minutu kasnije, Džeko je dodao do Kodre, koji je očajno pucao. Ostalo je 0:0 na poluvremenu, a ni nastavak ne donosi ništa bitno.

Dosta je promjena bilo s obje strane, selektori su više gledali da isprobaju igrače i određene sisteme igre, pa je rezultat bio u drugom planu.

U drugom dijelu Kolašinac i Višća su imali po šansu, no ni oni nisu uspjeli da zatresu mrežu rivala. Sve u svemu, remi je najrealniji ishod večerašnjeg meča na Oceane stadionu. Obzirom ko je sve igrao na obje strane, nekoliko igrača svjetske klase, definitivno smo očekivali više.

U dosadašnja četiri meča na klupi Zmajeva, selektor Robert Prosinečki ostvario je pobjedu, dva remija i poraz, a naredna utakmica planirana je već u maju protiv Crne Gore.

BiH - Senegal 0:0

BiH: Šehić, Kolašinac, Šunjić, Bičakčić, Vranješ, Pjanić, Cimirot, Šarić, Kodro, Džeko, Višća.

Senegal: Diallo, Traore, Sane, Koulibaly, Djilobodji, Ndiaye, Saivet, Sabaly, Mane, Diouf, Sow.

Top Komentari

Joks
Eeee, Škoriću - koju li si ti utakmicu gled'o? Nedobog da se tebe bilo šta pita u sportu, reprezentaciji...!
13 1
absolute beginner
"Slabo izdanje Zmajeva"NASLOV E.SKORICA????Ko je taj lik?Kakvo fudbalsko obrazovanje ima E.Skoric? Halo zasto SABOTIRATE U STARTU DRZAVNU REPREZENTACIJU???Prosinecki je samo S-E-D-A-M DANA s momcima jedva dovoljno da popamti imena igraca i klubove gdje igraju ODIGRAMO DVIJE PRISTOJNE TEKME!!!!Niko nas ne razvaljuje a naslov E.Skorica SLABO IZDANJE ZMAJEVA??????U TOKU JE SMJENA GENERACIJA...NOVI TRENER.... PROTIVNICI ZNAJU IGRATI DANAS JE I KIPAR TESKO DOBIT....A E.SKORIC ROBIJA PROSINECKOG DOCEKUJE NA NOZ?????FUJ!!!!FUJ!!!FUJ!!!PROKLETI PRIMITIVIZAM POKUSAVA NAMETNUTI SVOJ SELJACKI POGLED NA ZIVOT!MORATE SE OBRAZOVATI STOKO ZADRTA I NAUCITI DA JE INTERES DRZAVE BOSNE DA VELIKI TRENERI DUSKO VUJOSEVIC U KOSARCI I ROBERT PROSINECKI U FUDBALU ZASLUZUJU RESPEKT!JER CE IZVUCI MAXIMUM IZ SPORTISTA I MOGU RADITI GDJE ZAMISLE!TO SU LICNOSTI KOJE CE SAMI OTICI AKO NE NAPRAVE REZULTAT!I ZATO SU SVJETSKI I NISU ZASLUZILI DA SE NA NJIMA KOJEKAKVI SELJACICI IZIVLJVAJU!REPREZENTACIJA BIH JE SVETINJA I ZASLUZILI SU RESPEKT!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi