Deveti susret s Afrikancima, po Transfermarktu ne piše nam se dobro

Senegalci mnogo skuplji

Deveti susret s Afrikancima, po Transfermarktu ne piše nam se dobro

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati na Oceane stadionu u Le Havru igra prijateljsku utakmicu protiv Senegala.

Bit će to četvrti meč Roberta Prosinečkog na selektorskoj klupi BiH protiv 71. protivnika s kojim će Zmajevi odmjeriti snage (interesantno je da nikad nismo igrali sa Engleskom, Holandijom i Rusijom).

BiH sa Senegalom također nikada nije igrala, ali će ovo biti deveta utakmica protiv selekcija sa afričkog kontinenta.

U osam duela sa selekcijama iz Afrike Zmajevi su upisali četiri pobjede (Obala Slonovače, Alžir, Gana), jedan remi (Zimbabve) i tri poraza (Nigerija, Egipt i Tunis). Većinu ovih utakmica i ne pamtimo kako treba, ali onu s Nigerijom itekako...

Što se tiče odnosa snaga u vrijedonosnom smislu, prema Transfermarktu ne piše nam se dobro, Senegal je mnogo skuplji 283 miliona eura naspram 144 (najskuplji naš igrač je Miralem Pjanić s procijenjenom vrijednošću od 65 miliona eura). Tome sigurno doprinosi činjenica da će Sadio Mane i društvo igrati na SP.

Ipak, svi znamo da ne igra novac, pa to ne mora ništa da znači večeras.

Top Komentari

Adis84
Oman nije africka drzava....katastrofa
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti