Bez promjena u vrhu, Ćorić treći strijelac sa devet golova

Lista najboljih strijelaca Premijer lige

Bez promjena u vrhu, Ćorić treći strijelac sa devet golova

U vikendu koji je iza nas odigrano je 22. kolo BH Telecom Premijer lige nakon kojeg nije bilo promjene na samom vrhu liste strijelaca.

Široki je u vikendu koji je iza nas sa 2:0 slavio na Pecari protiv Viteza, ali se u strijelce nije upisao najbolji topnik Premijer lige Wagner Santos Lago, koji je u dosadašnja 22 kola 12 zatresao mrežu protivnika. 

Drugo mjesto mladi napadač Željezničara Armin Hodžić, koji se u susretu sa Slavijom našao u dvije izgledne prilike za postizanje gola, dijeli sa Nikolom Komazecom i Jocom Stokićem, dvojicom fudbalera koji više ne nastupa u prvenstvu BiH. 

Golom u meču protiv Viteza Dino Ćorić je sa devet postignutih pogodaka zauzeo treću poziciju na listi najboljih strijelaca BH Telecom Premijer lige nakon 22. kola.

Lista strijelaca:

12 golova - Wagner Santos Lago (Široki Brijeg)

10 – Nikola Komazec (Sarajevo), Joco Stokić (Borac), Armin Hodžić (Željezničar)

9 - Dino Ćorić (Široki Brijeg),

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

8 – Amer Bekić (Zrinjski), Marko Obradović (Radnik), Jasmin Mešanović, Alen Dedić (Čelik), 

7 - Ognjen Đelmić (Borac), Ševko Okić (Velež), Vernes Selimović (Željezničar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.