Bez rukovanja na meču Chelsea - QPR

Zbog sukoba Terryja i Ferdinanda

Bez rukovanja na meču Chelsea - QPR

Midhat Šljivak

Čelni ljudi engleske Premier lige odlučili su da u susretu 36. kola Premiershipa između Chelseaja i Queens Park Rangersa ne bude rukovanja igrača pred početak susreta.

Ovakva odluka je donesena kako ne bi došlo do neprijatnosti između Antoana Ferdinanda i Johna Terryja koji su u sukobu posljednjih nekoliko mjeseci.

Nakon prvog duela ova dva tima u prvom dijelu sezone Ferdinanad je optužio kapitena Chelseaja da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi. Protiv Terryja je podignuta optužnica,a kapiten Plavaca će se pred sudom pojaviti u julu.

"Nakon razgovora sa čelnim ljudim aoba kluba odlučili smo da rukovanja ne bude zbog zategnutih odnosa između Ferdinanda i Terryja", navodi se u zvaničnom saopštenju rukovodstva Premier lige.

Susret Chelsea - QPR igra se u nedjelju na Stamford Bridgeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.