Bez Sadikua, nastup Veladžića i Velića pod znakom pitanja

Kadeti oodradili trening, oslabljeni na Ukrajinu

Bez Sadikua, nastup Veladžića i Velića pod znakom pitanja

Adnan Beganović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona u Bakuu odradila posljednji trening uoči duela sa Ukrajinom.

U okviru 3. kola Grupe B Evropskog prvenstva kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će odmjeriti snage sa Ukrajinom koja u ovaj duel ulazi kao favorit.

Naši mladi fudbaleri su u prva dva kola pretrpjeli poraze od Austrije i Njemačke, te su tako izgubili sve izglede za prolaz u četvrtfinale, no i pored toga u susret sa Ukrajinom ulaze jako motivisani.

Izabranici Sakiba Malkočevića većeras su odradili i trening na kojem se najviše pažnje poklanjalo standardnim situacijama (korneri, prekidi sa poludistance), a selektor je kroz igru postavio i zamišljenu strategiju i model igre za sutrašnji susret.

Svi mladi fudbaleri bili su prisutni na treningu, atmosfera je i pored dva poraza zadovoljavajuća i motivirajuća za sutrašnji meč u kojem kadetska selekcija naše zemlje želi doći do pobjede.

Mali problem selektoru predstavlja i zdravstveno stanje Demirela Veladžića i Amera Velića, koji su trening odradili sa povišenom temperaturom, kao i činjenica da Rijad Sadilku će zbog ccrvenog kartona propustiti duel sa Ukrajinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije