Bez transparenata uvrijedljivog sadržaja
FOTO: Bljesak.ingo

Preventivnim mjerama protiv huligana

Bez transparenata uvrijedljivog sadržaja

Adnan Beganović

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će pod Bijelim brijegom snage odmjeriti gradski rivali Zrinjski i Velež. Prošla utakmica neslavno je završila zahvaljujući huliganima, koji sebe nazivaju navijačima Zrinjskog, pa će se zbog kaznih izrečenih Zrinjskom, sutrašnja igrati pred praznim tribinama.

Međutim, i pored toga pojačane su preventivne mjere opreza uoči gradskog derbija, a načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić za Bljesak.info ističe:

"Na temelju Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima u HNŽ-u policija će osobe koje se izjasne kao navijači ili nose navijačke oznake, a koji svojim ponašanjem izazivaju osnovanu sumnju da su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ili se na drugi način protupravno ponašaju legitimirati i zadržati do isteka vremena od tri sata nakon završetka utakmice, te će protiv istih poduzeti druge mjere propisane zakonom".

Jelonjić je dodao da policija neće u gradu dozvoliti nošenje transparenata ili pamfleta, kojima se poziva na rasnu, vjersku spolnu i bilo koju drugu netrpeljivost, kao ni nošenje sredstava kojima se mogu nanijeti povrede.

Također treba istači da će policija danas, kao i na dan utakmice izvršiti pojačano pokrivanje gradskog područja kako bi se spriječio eventualni kontakt navijačkih grupa i samim tim izazivanje nereda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.