Bez Višće i Jahića: Karabukspor bolji od Buyuksehira

Bez Višće i Jahića: Karabukspor bolji od Buyuksehira

Adnan Beganović

Odigrana su još dva susreta 11. kola turske Super lige, a u derbiju začelja Karabukspor je sa 3:1 savlado Buyuksehir.

Karabukspor je došao do zlata vrijednih bodova, a nakon večerašnje pobjede na tabeli je pretekao Buyuksehir, koji tone sve dublje.

Buyuksehir je bolje otvorio susret i u 4. minuti preko Weba je došao do prednosti. Do 34. minute nije bilo promjene rezultata, a onda Cernat iz jedanaesterca poravnava na 1:1, da bi Parlak u 62. minuti donio vodstvo Karabuksporu, a Lualua je u sudijskoj nadoknadi pogodio za konačnih 3:1.

Naši internacionalci, Sanel Jahić i Karabuksporu i Edin Višća u Buyukehiru, nisu bili u kombinacijama za večeranji meč.

Trabzonspor je pred svojim navijačima bez većih problema savladao Akhisar (3:1). Dva gola za pobjedničku momčad postigao je Mierzejewski, dok se jednom u listu strijelaca upisao Emerson, a Bruno Mezenga je pogodio za Akhisar.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.