Bez Zlatana ne ide: Galaxy ponižen u Seattleu!
(Foto: EPA)

MLS

Bez Zlatana ne ide: Galaxy ponižen u Seattleu!

Midhat Šljivak

La Galaxy doživio je večeras pravu katastrofu u duelu na Century Link Fieldu u Settlu protiv domaćih Soundersa. Poraženi su sa 5:0.

Izostanak Zlatana Ibrahimovića tim iz Los Angelesa je skupo platio. Primili su pet golova i odigrali su jednu od najlošijih utakmica u sezoni.

Marshall je zabio već nakon ti minute igre za 1:0, da bi Seattle golom Shippa u 18. minuti povećao vodstvo na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku još tri gola u mreži Galaxyja. Carrasco je pogodio vlastitu mrežu u 50. minuti za 3:0, da bi do kraja posao završili Roldan i Rudiaz za konačnih 5:0.

Seattle je ovom pobjedom došao na samo dva boda iza Galaxyja na tabeli Zapadne konferancije MLS lige, a ovo je timu iz Los Angelesa četvrta utakmica bez pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti