Bezjak: Istrošenost Hrvata, prednost za nas

Rukometaš Slovenije pred duel sa Hrvatskom

Bezjak: Istrošenost Hrvata, prednost za nas

D. Vejo

U borbi za bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj večeras će se sastati Slovenija i Hrvatska.

Ovo će biti duel starih poznanika. Slovenija je nakon poraza od Fracuske imala dva dana za odmor, dok Kauboji nisu niti punih 24 sata od šokantnog poraza sinoć protiv Norvežana.

Slabost Hrvata, Slovenci vide u izmorenosti i razočaranju, te smatraju kako bi uz brz ritam mogli iznenaditi protivnika.

"Hrvati su u polufinalu izgubili pod dramatičnim okolnostima u produžetku i sigurno je da će njihova istrošenost biti prednost za nas. Ali, to neće biti presudan faktor u ovoj utakmici. Oni igraju jako dobro, te nisu ekipa koja tako lako pada i pored svega što se dogodilo. Sigurno da će napraviti sve da osvjetle obraz, a na nama je da to ne dozvolimo. Na postavljenu hrvatsku odbranu nemamo mnogo šansi, s toga moramo igrati sa puno ritma i sa brzim prenosom lopte", zaključio je rukometaš Slovenije i jedan od organizatora igre, Marko Bezjak.

Susret za bronzu između Slovenije i Hrvatske zakazan je za večeras od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi