Bezuspješna žalba Herthe, Fortuna i službeno u Bundesligi

Odlučeno

Bezuspješna žalba Herthe, Fortuna i službeno u Bundesligi

E. Škorić

Fortuna iz Dusseldorfa i službeno je član Bundeslige nakon što je Hertha iz Berlina izgubila žalbu. 

Hertha se žalila Sportskom sudu Njemačkog nogometnog saveza koji je odredio kako je sve regularno nakon dva susreta doigravanja za Bundesligu. 

 

Prisjetimo se da je Fortuna u Berlinu slavila s 2:1, a u uzvratu je bilo 2:2 kada je u sudačkoj nadoknadi došlo do masovnog ulaska domaćih navijača na stadion, koji su mislili da je sudac Wolfgang Stark odsvirao kraj. Igrači Herthe su se povukli u svlačionicu, a nisu htjeli izaći ni nedugo nakon što se travnjak ispraznio.

 

Ipak, odazvali su se na Starkov poziv i odigrali posljednjih nekoliko minuta. Promjene rezultata nije bilo i Fortuna je počela sa slavljem zbog plasmana u Bundesligu iz 2. Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Hertha je uložila žalbu na presudu Sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza, no ista nije prošla. Tako će berlinska momčad morati od sljedeće sezone nastupati u "cvajti".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.