Bh. djevojke koračaju ka eliti
Ponovo sjajna: Matea Tavić FOTO: FIBAEUROPE

Juniorsko košarkaško EP B Divizije

Bh. djevojke koračaju ka eliti

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH (igračice do 18) nastavila je sa briljantnim partijama na Evropskom prvenstvu B Divizije koje se održava u Izraelu.

Bh. juniorke su nakon tri pobjede u prvoj fazi takmičenja, u prvom kolu četvrfinalne grupe nadigrale vršnjakinje iz Danske sa 74:61.

Za plasman u polufinale izabranicama trenera Behudina Bajgorića iz dvije naredne utakmice potrebna je još jedna pobjeda, a protivnici su Izrael i Njemačka.

Prvo ime susreta protiv Danske bila je Tamara Kapor koja je uz 26 poena imala i šest skokova, a odlično ju je pratila Matea Tavić sa 21 košem, četiri skoka i čak osam asistencija.

U poraženom sastavu bolja od ostalih bila je Krogh sa 22 ubačaja.

Čestitamo našem selektoru i djevojkama na sjajnom rezultatu koji su već ostvarili, bez obzira na epilog jer su praktično bez ikakve podrške države BiH i KS BiH otputovali u Izrael.

Podsjetimo, finalisti B Divizije od narede sezone igraće u A Diviziji.

Danska - BiH 61:74
21:19, 16:11, 11:30, 13:14
Dvorana u Eilatu. Gledalaca: 50. Sudije: Robert Lottermoser (Njemačka), Pekka Saros (Finska). Pet ličnih grešaka: Pedersen (Danska).
DANSKA: Sheikh, Ryder, Formann 3, Haue, Krogh 22, Ostergaard 6, Pedersen 10, Block-Frederiksen, Fogelstrom, Jensen 3, Dokkedal 8, Tobiasen 9.
BOSNA I HERCEGOVINA: Tavić 21, Kajtaz, Galić, Šurlan, Tomić, Milošević, Kapor 25, Hamšić, Fazlić 9, Kecojević, Rahmanović 8, Džinić 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.