Bh. fudbaler zbog navijača odustao od promjene prezimena
Foto: EPA

Potencijalni reprezentativac BiH

Bh. fudbaler zbog navijača odustao od promjene prezimena

  U medijskim izvještajima, dresovima, Wikipediji i zapisnicima Dario Đumić je predstavljen kao Dario Dumić.

Potencijalni reprezentativac BiH je odrastao u Danskoj i razlog zašto je sada registriran pod drugačijim prezimenom leži u tome što u tamošnjem jeziku ne postoji slovo Đ, što je objasnio i tokom razgovora za Dnevni Avaz. 

"Danci su me registrirali kao Darija Dumića i ostalo je tako. Sada mi na dresu, također, stoji Dumić", ispričao je mladi defanzivac koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije u dresu NEC Nijmegena. 

Na upit zašto sada ne ispravi D u Đ, odgovorio je:

"Ne mogu to sada napraviti navijačima koji su kupili dres sa mojim prezimenom na leđima", našalio se Đumić. 

Podsjećamo, Đumić je rođen u Sarajevu i prije nego što je došao u NEC Nijmegen igrao je za Brondby, Norwich i Hvidovre. Prošao je također omladinske selekcije reprezentacije Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi