Tmurna sezona za bh. fudbalere u Ligama petice: Dvojica ispala iz lige, još dvojica na čekanju
FOTO: EPA

Većina sa mizernom minutažom

Tmurna sezona za bh. fudbalere u Ligama petice: Dvojica ispala iz lige, još dvojica na čekanju

H. Zilić

Tmurna sezona je za bh. fudbalere u Ligama petice, kada su u pitanju njihovi klubovi.

Većina naših igrača nema zapaženu minutažu, a dvojica su već ispala u drugoligaško društvo.

Haris Duljević je sa Nimesom sinoć i zvanično ispao u Ligue 2, a ista sudbina je zadesila Seada Kolašinca i Schalke početkom maja, kada je ekipa čekirala kartu za Cvajtu.

Pred posljednje kolo u nezavidnom položaju su Gojakov Torino i Kodrin Valladolid.

Valladolidu treba čudo, tačnije trijumf protiv Atletica koji ganja titulu, a da se pri tome poklope i rezultati mečeva Huesce i Elceha glavnih kandidata za ispadanje iz La Lige.

Torino ima tri boda više od Beneventa, ali i meč više. Ako Bikovi u zasotaloj utakmici upišu poraz od Lazija, koji se bori za Evropu, onda bi Torino bio u nezgodnoj situaciji.

Oglasi

U posljednjem kolu Serije A dočekuju Benevento, a u prvom duelu ova dva tima bilo je 2:2. Dakle ako bi Torino izgubio i od Lazija i Beneventa ispao bi u Seriju B.

Od Liga petice jedino u Premiershipu nema naših fudbalera koji sa svojim klubovima ispadaju iz lige. Premiership napuštaju WBA, Fulham i Sheffield United, a Muhamed Bešić se ljetos vratio sa posudbe iz Sheffielda.

Pored navedenih i ostali bh. fudbaleri izuev Edina Džeke nemaju zapaženu minutažu ni statistiku u Ligama petice.

Miralem Pjanić je više presjedio na klupi Barcelone, nego što je proveo na terenu u nekim utakmicama je bio i na tribinama. Sanjin Prcić je u dresu Strasbourga izgubio povjerenje trenera pred kraj sezone.

Ermin Bičakčić je zbog povrede propustio dobar dio sezone u dresu Hoffenheima. Rade Krunić je odigrao nekoliko vrlo dobrih mečeva u dresu Milana, ali u prvom dijelu sezone je bio u drugom planu Rossonera.

Top Komentari

user1579471433
Eto to je naš igrački kadar.I mi se nadamo Europskom prvenstvu,Bog zna kad više zaigrati na velikom takmičenju ...
3 1
2323
Imamo zato Sanicanina i Danilovica..igrace predsjednika Saveza..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi