Bh. fudbaleri na MI u grupi sa Marokom, Albanijom i Turskom

Mediteranske igre

Bh. fudbaleri na MI u grupi sa Marokom, Albanijom i Turskom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na 17. Mediteranskim igrama, koje će biti održane od 18. do 30. juna u turskom  Mersinu, igrat će u A-grupi s reprezentacijama Turske, Maroka i Albanije. 

Na otvaranju turnira izabranici selektora Vlade Jagodića 19. juna sastaju se s reprezentacijom Maroka, dva dana kasnije igraju protiv Albanije, dok će u posljednjem susretu grupne faze takmičenja 23. juna igrati s domaćom selekcijom Turske. 

Boje BiH na MI branit će sljedeći igrači: 

Emir Plakalo (Sarajevo), Vedran Kjosevski (Željezničar), Renato Gojković (Sloboda), Haris Muharemović (Sarajevo), Ante Petrović (Široki Brijeg), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Adin Čiva (Sarajevo), Branimir Odak (Široki Brijeg), Armin Hodžić (Željezničar), Damir Sadiković (Željezničar), Omar Marković (IK Start, Norveška), Armin Ćerimagić (Gent, Belgija), Mirko Marić (Široki Brijeg), Fedor Predragović (Borac), Amar Rahmanović (Novi Pazar, Srbija), Haris Hajradinović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Halil Hajtić (1.FC Kaiserslautern, Njemačka), Almir Kasumović (Hannover, Njemačka). 

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 15. juni. Prije polaska u Mersin igrači će obaviti kratkotrajne pripreme u Vogošći. 

Raspored utakmica naše reprezentacije: 

19. juni: BiH - Maroko 

21. juni: BiH - Albanija 

23. juni: Turska - BiH 

Utakmice za plasman igraće se od 25. juna. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.