Bh. fudbaleri sa ekipom Mladosti putuju u Evropu

Šatara, Saničanin i društvo imaju sezonu za pamćenje

Bh. fudbaleri sa ekipom Mladosti putuju u Evropu

D. Vejo

Fudbaleri Mladosti iz Lučana prolaze kroz istorijske trenutke za klub, a gdje su nakon jučerašnje pobjede nad ekipom Napretka (3:2), kolo prije kraja Super lige Srbije osigurali četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, sa 36 osvojenih bodova, dva više od petoplasiranog Radničkog iz Niša.

Tim iz Lučana ima sezonu za pamćenje. U grotlu srbijanskih velikana, uspjeli su da časno i dostojanstveno odigraju svaki meč, te tako svojoj publici podare istorijske trenutke.

U kvalifikacijama za Evropu, naći će se bivši članovi mlade reprezentacije BiH, Miloš Šatara i Siniša Saničanin koji su već sezonama unazad igrači Mladosti. Šatara je standardan, te je u nekoliko navrata nosio kapitensku traku ovog kluba.

No, nije sve sigurno za Evropu. Naime, san o istoj bi mogao postati noćna mora jer ekipa iz Lučana još uvijek očekuje dobijanje licence za ovakvu vrstu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi