Bh. fudbalerke remizirale protiv Crne Gore

Prijateljski susret

Bh. fudbalerke remizirale protiv Crne Gore

E. Čaušević

Ženska fudbalska selekcija BiH danas je remzirala protiv Crne Gore (0:0) u prijateljskom susretu.

Ovaj meč igrao se u Trening Centru NSBiH u Zenici, ali na kraju nismo vidjeli golove. U prvom poluvremenu terensku inicijativu je imala reprezentacija BiH i stvorila je više prilika, a najbolja je neiskorištena u 45.minuti . Dajana Spasojević je prošla po lijevoj strani i ubacila loptu za Nikolinu Vujadin koja šutira preko gola.

Slična igra viđena je i u drugom periodu igre. Selma Kapetanović je u 75. minuti izvela slobodan udarac iskosa sa desne strane, a najviša u skoku bila je Melisa Hasanbegović koja sa sedam metara glavom loptu šalje pored gola.

Valentina Šakotić je u 84. minuti prošla po desnoj strani i pogodila prečku. U nastavku akcije Selma Kapetanović sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola.

Pokušala je Šakotić i u 90. minuti sa 15-ak metara, ali crnogorske odbrambene igračice blokiraju njen udarac. U sudijskoj nadoknadi Selma Kapetanović sa desetak metara šutira preko gola i to je bila posljednja prilika susreta.

Selektorka reprezentacije BiH Samira Hurem je po završetku utakmice izjavila da je bilo veoma teško igrati u prvom dijelu zbog visokih temperatura.

„Čestitam igračicama i jedne i druge ekipe. Zaista je bilo teško igrati u prvom poluvremenu i to se osjetilo na obje ekipe. Kada su se vremenski uslovi poboljšali i igra je bila bolja. Drago mi je da smo mi bili tim koji je stvorio više prilika, naročito nakon izmjena koje smo napravili, kad su ušle mlađe igračice. To nam je i bio cilj, da spojimo mladost i iskustvo. Odigrali smo dobru utakmicu, a nekoliko novih igračica je pokazalo da posjeduje kvalitet. Na nama je da još radimo na fizičkoj pripremi i da što spremniji dočekamo kvalifikacione utakmice.“

BiH: Envera Hasanbegović, Valentina Šakotić, Nikolina Vujadin, Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Dajana Spasojević, Aida Hadžić, Milena Nikolić, Mejrema Medić, Selma Kapetanović, Amela Kršo. Igrale su još: Minela Gačanica, Sumeja Bektaš, Šejla Selimović, Sara Kreča, Nikolina Milović, Marija Damjanović.

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Aleksandra Popović, Tatjana Đurković, Dženita Ramčilović, Jasna Đoković, Nađa Stanović, Marija Vukčević, Helena Božić, Jadranka Pavičević, Darija Đukić, Milica Šebek. Igrale su još: Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Jelena Karličić, Maja Šaranović, Jelena Vujadinović, Ana Knežević, Maja Maraš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi