Bh. golmanu se 15 minuta borili za život: "Bio sam mrtav, probudio sam se u hitnoj, sav u krvi..."

Ismail Vrebac jučer izašao iz bolnice

Bh. golmanu se 15 minuta borili za život: "Bio sam mrtav, probudio sam se u hitnoj, sav u krvi..."

A. Čaušević

Bh. golman Ismail Vrebac je kako sam kaže dobio drugu šansu na život nakon što je u subotu uspio preživjeti stravičnu povredu. 

Višeminutna dramatična borba za život na stadionu u Kneževu se na sreću završila bez tragičnih posljedica. Vrebac se još uvijek nije upotpunosti oporavio, ali ono što je najbitnije pobijedio je u do sada najtežoj "utakmici" u svojoj karijeri.

Vrebac je tešku povredu glave doživio na utakmici Regionalne lige RS-a grup Zapad između Progresa i gostujuće ekipe Bratstva iz Kozarca koja je na kraju pripala domaćinu s 2:1. Za SportSport.ba je kazao kako je teško o svemu tome pričati.

"Znajući da sam bio mrtav čovjek, teško je o tome pričati. Hvala Bogu koji mi je dao drugu šansu za život. Utakmica kao utakmica. Bila nam je bitna, na poluvremenu smo vodili s 1:0, bili bolji i napadali."

"Onda je poslije neopreznosti našeg štopera sviran indirekt sa oko 20-ak metar iskosa. Krenuo sam na loptu kako znam...Sljedeće čega se sjećam je da sam se probudio u hitnoj..."

"Oko mene je bio mnogo ljudi. Ja sav u krvi, usna mi rasječena, pokušavaju me dignuti, a ja opet padnem...Nakon toga su mi dali infuziju pa su me prebacili u Banjaluku."

Nakon detaljnog pregleda glave Vrebac je prebačen u bolnicu u Jajce. Ispostavilo se da je imao potres mozga, a od saigrača je saznao šta se desilo na terenu.

"Bio sam bez svijesti 15-ak minuta. Borili su se da mi izvuku jezik, gušio sam se u krvi. Moje stanje i sad je teško. Imam nesvjesticu i gubim orijentaciju. Rano je govoriti o mom povratku na teren."

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

Vrebac koji je jučer otpušten iz bolnice i poslan na kućno liječenje je inače i golman malog fudbala, trenutno nastupa za ekipu Borca.

"Moja želja je kao i svakog fudbalera da se što prije vratim na teren. Znam koliko sam potreban Progresu i Borcu s kojim se borim za titulu. Bog je želio da bude tako. Najbitnije je da ostavim i vratim se normalnom životu, zatim treningu i igranju utakmica", poručio je Vrebac u razgoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi