Bh. juniori nakon Eurobasketa stigli u Sarajevo

Osvojili četvrto mjesto u Grčkoj

Bh. juniori nakon Eurobasketa stigli u Sarajevo

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Sarajevo, nakon što je Evropsko prvenstvo u Grčkoj završila na četvrtom mjestu. 

Izabranici selektora Marka Trbića od bronzane medalje su se oprostili na častan način, a po dolasku na sarajevski aerodrom dočekale su ih porodice i prijatelji.

Nedim Đedović, jedan od najefikasnijih igrača naše reprezentacije na Eurobasketu, smatra da osvojeno četvrto mjesto predstavlja veliki uspjeh. 

"Borili smo se koliko smo mogli i ostavili smo velike reprezentacije iza sebe. Mislim da bismo ovo trebali biti podignute glave", rekao je Đedović.

Na kraju dodajmo da je najbolji igrač naše selekcije bio Edin Atić, koji je izabran u najbolju petorku Evropskog prvenstva. Atić je pružao odlične partije i u prosjeku je ubacivao 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.