Bh. juniori remizirali protiv Gruzije

Prijateljska utakmica

Bh. juniori remizirali protiv Gruzije

Endin Čaušević

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas protiv Gruzije (1:1) u prijateljskom meču koji je odigran u Doboju kod Kaknja.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Oba tima su imala po jedan dobar pokušaj, a u 45' gosti dolaze do prednosti. Khvicha Kvarastkheliaje šutirao sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu u mrežu Luke Kačavende za 0:1.

Bh. tim izjednačuje rezultat u 57'. Mateo Božić je šutirao iz slobodnog udarca, gruzijski golman je odbio loptu u polje, a u nastavku akcije Milan Savić se najbolje snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i postiže pogodak.

BiH i Gruzija će 7. septembra u 11:00 sati u Doboj Kaknju odigrati još jednu utakmicu.

Prijateljska utakmica:

Bosna i Hercegovina - Gruzija 1:1 (Kvarastkhelia 45', M. Savić 57')

BiH: Luka Kačavenda, Nemanja Vještica, Eldar Šehić, Dino Kurbegović, Stefan Santrač, Miralem Ramić, Milan Savić, Igor Savić, Eldin Omerović, Faris Zubanović, Jusuf Gazibegović.

Igrali su još: Marko Brkić, Mateo Božić, Ahmed Hasanović, Jasmin Kršić, Dženan Osmanović, Adis Mujkić, Robert Voloder, Elvir Muminović, Đani Salčin, Haris Kotarević. Selektor: Slaven Musa.

Gruzija: Demetre Bulikseria, Tsotone Kapanadze, Giorgi Jiniolava, Piruzi Gabitashvili, Beka Dartsmelia, Zuriko Davitashvili, Giorgi Guliashvili, Tamazi Babunadze, Khvicha Kvarastkhelia, Archil Basaria, Levan Kharabadze.

Igrali su još: Revaz Inigia, Iva Gelashvili, Giorgi Ivanidze, Levan Grdzelidze, Nikoloz Gabelaia. Selektor: George Mikadze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi