Bh. juniori savladali selekciju Makedonije

Turnir "Rukomet je moja budućnost"

Bh. juniori savladali selekciju Makedonije

Rukometna juniorska reprezentacija BiH ostvarila je prvu pobjedu na tradicionalnom turniru "Rukomet je moja budućnost" koji se održava u Bugojnu. 

Izabranici Jasmina Mrkonje bili su za nijansu bolji protivnik od selekcije Makedonije, a rezultat na poluvremenu glasio je 19:18 u korist našeg nacionalnog tima, da bi na kraju slavili sa 34:33.

Najefikasniji igrači u našim redovima bili su Bašić sa devet, te Lončar sa osam pogodaka, dok su u redovima Makedonaca najraspoloženiji bili Velkovski i Kuzmanovski sa devet pogodaka. 

Nakon današnje pobjede reprezentacija BiH takmičenje u svojoj grupi okončala je na trećoj poziciji, a već sutra na rasporedu je utakmica sa Slovačkom za plasman od petog do osmog mjesta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.