Bh. juniori slavili u Rumuniji

Veoma zanimljiv meč

Bh. juniori slavili u Rumuniji

S. Mlaćo
U-18 reprezentativci Bosne i Hercegovine su u Temišvaru u drugom prijateljskom meču sa vršnjacima iz Rumunije ostvarili pobjedu od 3:2.

Domaći sastav do prednosti dolazi u 20'. Ianis Malama je šutirao iz slobodnog udarca sa preko 20 metara, a lopta se od živi zid odbila i završila u mreži za 1:0.

Aleksandar Kahvić u 34' koristi nesporazum u odbrani Rumunije, kreće sam ka protivničkom golu i sa petnaestak metara šalje loptu iza leđa golmana Valentina Margarita.

Izabranici Ivice Barbarića rezultat preokreću u 44'. Enedin Mulalić odlično prolazi po desnoj strani i šalje loptu na peterac za Kahvića koji glavom postiže svoj drugi gol u današnjem susretu.

Antonio Bordusanu u 58' iz jedanaesterca izjednačuje rezultat.

Treći gol za Bosnu i Hercegovinu postiže Antonio Prskalo u 79' iz slobodnog udarca sa vrha šesnaesterca iskosa sa lijeve strane.

U 83' oba tima ostaju sa 10 igrača na terenu jer su zbog međusobnog naguravanja crvene kartone dobili Harun Berberović i David Palade.

Za Bosnu i Hercegovinu su danas nastupili: Sergej Bjelica, Enedin Mulalić, Danijel Mijatović, Harun Berberović, Nermin Mujkić, Božo Prusina, Anes Krdžalić, Vukašin Daničić, Petar Kolenda, Matej Šakota, Aleksandar Kahvić. Igrali su još: od 46' Luka Pršlja, Irfan Ramić, Muhamed Buljubašić, Viktor Grbić, Hamza Jaganjac, od 62' Antonio Prskalo, Aldin Mešić, od 86' Marko Radić, od 90' Haris Hasanović.

Prvi meč ovih timova odigran prije dva dana završen je neriješenim rezultatom 2:2.

Top Komentari

1946
Samo zadrzati ovog Kahvica, momak je ubica i imace svijetlu karijeru, sada igra u Crvenoj Zvezdi pa postoji rizik da ce ga ovi namamit za srbiju da zaigra..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi