Bh. juniori u Goraždu bolji od domaće momčadi

Sjajna partija mladih bh. rukometaša

Bh. juniori u Goraždu bolji od domaće momčadi

Adnan Beganović

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Goraždu je sa ubjedljivih 39:23 savladala trenutnog lidera premijerligaške karavane, RK Goražde.

Istina, i trener Goraždana je dao priliku svim igračima, no to svakako ne umanjuje uspjeh izabranika Zdenka Grbavca.

U prvom poluvremenu vodila se izjednačena borba, a bh. juniori su na odmor otišli sa dva gola prednosti (19:17).

U drugom dijelu su izabranici Zdenka Grbavca ubacili u brzinu više, te su iz minuta u minut povećavali svoju prednost, pa su na kraju i zasluženo slavili sa uvjerljivih 39:23.

Kod juniorske rukometne reprezentacije BiH najefikasniji su bili Milas sa sedam, te Halilković i Bečić sa po šest golova, dok su Bukva sa devet i Merkez sa četiri gola bili najefikasniji kod Goražda.

Naši juniori sutra ujutro će odraditi još jedan trening, nakon kojeg će se svi zaputiti ka svojim klubovima, a naredno okupljanje ove obećavajuće generacije zakazano je za januar naredne godine.

Prijateljski susret:
Goražde - Juniorska reprezentacija BiH 23:39 (17:19)
GORAŽDE: Šundo, Bukva 9, Osmanković, Džaferspahić 1, Fazlić, Krakonja 3, Kulović 1, Maslan, Dedović 1, Lučić 1, Merkez 4, Pleh, Džananović, Žiga 1, Hurić, Pilav 2. Trener: Dževad Ćulov
BiH: Serdarević, Ahmetspahić, Žiga, Miličević 2, Ćosić 1, Zulfić 4, Bečić 6, Milas 7, Kasumović 3, Vranac, Ajkunić 2, Perić 4, Malinović 2, Halilković 6, Vatrić 2. Trener: Zdenko Grbavac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.