Bh. juniori u polufinalu

U-18 košarkaška reprezentacija bolja od Crne Gore

Bh. juniori u polufinalu

M. Skaka

Juniorska košarkaška reprezentacija pokazala je karakter pobjedom u važnom susretu sa vršnjacima iz Crne Gore.

Naši momci dominirali su nad opasnim protivnikom tokom cijelog susreta u kojem su Crnogorci imali prednost samo na samom startu kada je na semaforu stajalo 2:5. Već do kraja prve četvrtine prednost je bila na strani Bosne i Hercegovine (23:15), a do kraja poluvremena porasla je i na dvocifrenu, pa se na pauzu otišlo kod rezultata 41:29.

Jedino treći period pripao je gostima, ali nije bilo razloga za brigu i susret je mirno priveden kraju sa konačnih 82:72.

Ovaj put, Nurkić je ulogu vođe prepustio Vrabcu koji je bio najefiskaniji u našim redovima sa 27 poena i 3 skoka. Buza je ubacio 21, Ahmedić 11, Glogovac 10, dok se Nurkišć zadovoljio sa 9 poena i 8 skokova.

U redovima gostiju bolji od ostalih bili su Miković sa 16, Žižić sa 14  i Kovačević sa 12 poena.

Ovom pobjedom, naša reprezentacija osigurala je plasman u polufinale sa 2 pobjede i jednim porazom, a tamo je već čekaju Engleska i Češka, dok će četvrta ekipa biti poznata nako što se okonča i posljednji susret druge faze, onaj koji za par minuta počinje izneđu Belgije i Finske.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 82:71
(23-15, 18-14, 18-21, 23-22)

BiH: Salčin, Rikalo, Damjanović, Vrabac 27, Ivković, Vuković 4, Ahmedić 11, Marijan, Gudić, Buza 21, Glogovac 10, Nurkić 9.
CRNA GORA: Đurović 6, Vuković 2, Popović, Žižić 14, Vusović 4, Vrbica 4, Miković 16, Pajović, Drašković 8, Kovačević 12, Mrdak 6, Miličković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.