Bh. juniori uvjerljivo slavili nad Litvanijom

Pobjeda na startu kvalifikacija

Bh. juniori uvjerljivo slavili nad Litvanijom

Juniorska reprezentacija BiH na najbolji mogući način je otvorila kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo. 

Prvi protivnik izabranicima Tonija Karačića bila je domaća selekcija Litvanije, a na kraju utakmice više razloga za slavlje imao je naš državni tim koji je na kraju golovima Žerića, Nikića i Demirovića slavio sa uvjerljivih 3:0. 

Za minimalno vodstvo BiH u 22. minuti se pobrinuo Žerić. Mladi fudbaler Željezničara je nakon sjajne solo akcije pogodio za 1:0, da bi šest minuta prije kraja prvog poluvremena prednost udvostručio Nikić. 

Bh. juniori su veoma dobro igrali i u nastavku utakmice. Pred golom Litvanije nizale su se šanse, a na treći pogodak se čekalo sve do 82. minute kada je Demirović realizirao najstrožiju kaznu i postavio konačan rezultat. 

Naredni meč pred našim timom je za dva dana protiv Azerbejdžana.

Kvalifikacioni turnir: Litvanija - BiH 0:3

Litvanija: Krapikas, Voronko (od 46. Kubilinskas), Širvys (od 65. Paulikas), Medelinskas, Megelaitis (C), Stočkunas, Momkus, Kloniunas, Lekiatas, Jankauskas (od 62. Vitkus), Šešplaukis. 

BiH: Marković, Resić, Miličević, Stanić, Nikić, Šerbečić, Žerić, Bijelić (od 76. Čeliković), Demirović (od 86. Jurić), Mustedanagić (C) (od 56. B. Hadžić), Suljić. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi