Bh. kadeti se plasirali u elitnu rundu kvalifikacija: Dugić junak naše selekcije

Nova pobjeda u Doboju kod Kaknja

Bh. kadeti se plasirali u elitnu rundu kvalifikacija: Dugić junak naše selekcije

S. Mlaćo
U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Doboju kod Kaknja odgovarajuću selekciju Azerbejdžana sa 1:0 u susretu drugog kola grupe 2 prvog kruga kvalifikacija za EURO 2023.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija za EURO 2023 koja će biti odigrana na proljeće.

Jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda „Zmajići“ su postigli u 16', kada je Jusuf Terzić dugom loptom sa svoje polovine prebacio cijelu odbranu Azerbejdžana, a Emir Dugić rutinski savladao golmana Osmana Huseynova.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko prilika za postizanje gola, ali su se dobrim intervencijama istaknuli golmani Faris Mehić i Osman Huseynov.

Od 87' BiH je imala igrača više, jer je Huseyn Heseynov dobio drugi žuti karton.

Selektor naše reprezentacije je odnedavno Nedim Jusufbegović.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Faris Mehić, Jusuf Terzić, Filip Taraba, Nidal Čelik, Bego Kurjaković (82. Dušan Petrović), Emir Dugić (89. Sergej Popović), Aleksa Popović, Kerim Alajbegović (46. Marko Brekalo), Vedad Garčević (89. Din Ammar Avdić), Harun Sadžak, Stefan Marčetić (62. Andrijano Rizvić).

U drugom susretu grupe Ukrajina je u Zenici sa 7:0 pobijedila Lihtenštajn. Nakon dva odigrana kola, Ukrajina i Bosna i Hercegovina imaju po 6 bodova, dok su Azerbejdžan i Lihtenštajn bez bodova.

Treće kolo je na programu u nedjelju 30. oktobra u 13:30 sati. Bosna i Hercegovina će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sastati sa Ukrajinom, dok će u Doboju kod Kaknja biti odigran meč Lihtenštajn-Azerbejdžan.

Promo

Top Komentari

Salt_boy075
I to je to,dodje se do elitne runde i onda blamaza!!
1 1
DOKTOR_GAZ_
Interesantno na STADIONU MLADOSTI mogu se igrati KVALIFIKACIJE ZA EURO, mogu se igrati i KVALIFIKACIJE ZA ZENSKI EURO, na stadionu MLADOSTI domace utakmice PREMIJER LIGE MOZE IGRATI IGMAN iz Konjica...ali ZATO MLADOST ne moze igrati PREMIER LIGU na tom(svom)STADIONU..Sve su to OMOGUCILI RAZNORAZNI DEMIĐICI, RASCICI, DURICI i ostale PRODANJE BOSNJE..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi