Bh. kadeti u Ljubuškom poraženi od Sjeverne Makedonije

Prva od dvije prijateljske utakmice

Bh. kadeti u Ljubuškom poraženi od Sjeverne Makedonije

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija BiH poražena je danas u Ljubuškom od Sjeverne Makedonije (1:3) u prvoj od dvije zakazane prijateljske utakmice.

Sjeverna Makedonija do prednosti je stigla u 38. minuti kada je Georg Stojanovski s lijeve strane odlično prošao, te ubacio loptu u sredinu, a tu se najbolje snalazi Ardijan Chilafi koji pogađa za 0:1.

Samo dvije minute kasnije gosti su postigli drugi gol. Ovaj put asistent je bio Iljazi, a svoj drugi gol na meču postiće Chilafi za 0:2 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Naši kadeti uspjeli su smanjiti zaostatak u 62. minuti. Kahvić je izborio penal, a siguran s bijele tačke za 1:2 bio je Denis Dizdarević.

No, Sjeverna Makedonija do kraja meča uspjela je doći i do trećeg gola, a konačnih 1:3 postavio je Dashmir Elezi u 84. minuti utakmice. Bh. tim mogao je smanjiti rezultat dvije minute kasnije kada nam je dosuđen još jedan penal, ali je ovaj put Tasev odbranio udarac Japaura.

Ove selekcije će u Ljubuškom odigrati još jedan susret koji je zakazan za petak od 10:30 sati.

Prijateljski meč:

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Makedonija 1:3 (Dizdarević 62'/Chilafi 38', 40', Elezi 84')

Bosna i Hercegovina: Eldin Lolić, Haris Hasanović, Nermin Mujkić, Hamza Redžić (81. Emir Brković), Anel Kadrić, Armin Durić (46. Alem Japaur), Armin Karić (67. Hamza Hadžiavdić), Emir Derviškadić (46. Nikola Ćebić), Aleksandar Kahvić, Denis Dizdarević (67. Viktor Grbić), Matej Šakota (46. Adnan Berbić). Selektor: Nermin Šabić.

Sjeverna Makedonija: Stefan Tasev, Marko Ristov, Bljend Zekjiri (46.Borjan Popovski) Enis Bukji, Matej Angelov, Metin Iljazi (46. Dashmir Elezi), Georg Stojanovski (66. Mite Mitev), Ardijan Chilafi (90+1. Donart Ibraimi), Besar Gudjufi (79. Marko Sofijanoski), Mirche Stoilov (79. Nikola Pavleski), Mateo Sofijanoski (66. Erion Shuku). Selektor: Dragi Kanatlarovski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi