Bh. kadeti uvjerljivi protiv Latvije

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bh. kadeti uvjerljivi protiv Latvije

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas pobjedu protiv Latvije 3:0 u okviru prvog meča kvalifikacija za EP.

Naši momci su sjajno ušli u ovaj meč te su odmah uputili nekoliko udaraca i izveli nekoliko kornera pred golom protivnika. Nagrada za to stigla je u 15. minuti kada su Latvijci sami pogodili svoju mrežu. Učinio je to Lučnickis i bh. tim je poveo sa 1:0. Imao je naš tim i poslije toga nekoliko dobrih situacija pred golom Latvije, ali rezultat se prije odlaska na odmor nije mijenjao.

Nastavak meča donosi još dva gola u mreži Latvije. Prvo je Šikanjić u 49. minuti pogodio za 2:0, da bi Latvijci u 62. minuti ponovo sami zatresli svoju mrežu, a ovog puta je to učinio Veips. 

Bh. tim je do kraja meč mirno završio te slavio sigurnu i uvjerljivu pobjedu. Podsjetimo da se ovaj kvalifikacioni turnir igra u Moldaviji, te da je našim tim u grupi još sa domaćinom te Rusijom. Rusija je u drugom današnjem meču slavila protiv Moldavije sa visokih 5:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi