Bh. kadeti uvjerljivi protiv selekcije Albanije

Prijateljski meč u Doboj Kaknju

Bh. kadeti uvjerljivi protiv selekcije Albanije

Kadetska reprezentacija BiH pobijedila je danas u prijateljskom susretu u Doboj Kaknju odgovarajuću selekciju Albanije sa 5:1.

Selekcija predvođena Adinom Mulaosmanovićem u potpunosti je nadigrala Albaniju i na kraju sasvim zasluženo slavila, a prvi pogodak na utakmici postigli su gosti, i to u 23. minuti.

Nakon kornera mrežu našeg nacionalnog tima je zatresao Marcelino Preka, no primljeni gol nije utjecao na igru bh. fudbalera, koji su do odlaska na odmor uspjeli da izjednače rezultat. U 43. minuti za 1:1 je pogodio Dežnit Hajdarević kojem je prethodno centrirao Denis Alijagić.

Nakon što se pri neriješenom rezultatu otišlo na odmor, u nastavku su bh. kadeti zaigrali znatno bolje i postigli čak četiri pogodaka. Mrežu Albanaca redom su tresli Muharem Trako, Mustafa Šukilović, Admin Bistrić, te Denis Alijagić iz jedanaesterca.

Trener u kadetskoj selekciji BiH Damjan Ratković na kraju je prokomentarisao utakmicu.

„Prvo poluvrijeme smo bili u grču i nismo uspjeli da uspostavimo pas igru. U tome nas je spriječio protivnik, a ni vremenski uslovi nam nisu išli na ruku. U nastavku smo na vrijeme postigli golove i na kraju došli do ubjedljive pobjede. Ako uzmemo u obzir dešavanja na terenu rezultat je možda malo i previsok. U svakom slučaju dobra provjera za nas i vjerujem da ćemo kroz sljedeći meč sa Albanijom i dvomeč sa Velsom imati jasnu sliku na kojih 20 igrača možemo računati u kvalifikacijama.“

BiH i Albanija će 15. avgusta u 10:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigrati još jedan susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije