Bh. klubovi 25. juna saznaju imena protivnika

Evropska liga i Liga prvaka

Bh. klubovi 25. juna saznaju imena protivnika

Bh. klubovi koji izbore plasman u evropskim takmičenjima saznaće imena svojih protivnika na žrijebu u Nyonu 25. juna.

UEFA je odlučila da će se žrijeb za prva dva kruga kvalifikacija za Ligu prvaka i Evropsku ligu održati 25. juna u Nyonu.

 

Klubovi koji iz Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine izbore nastup u ovim evropskim takmičenjima tada će saznati i imena protivnika.

 

Do kraja Premijer lige ostala su još četiri kola i kako sada stoje stvari sarajevski Željezničar je najbliži Ligi prvaka, dok se za Evropsku ligu bore Široki Brijeg, Sarajevo, Borac, Olimpic i Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Međutim, osim plasmana na tabeli, odluku o tome ko će sve predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Evropi naredne sezone donijeće i Drugostepena komisija za licenciranje klubova, nakon što Sarajevo i Zrinjski nisu dobili potrebnu licencu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.