Bh. košarkaši u interesu NBA klubova

Veliki interes za bh. reprezentativce

Bh. košarkaši u interesu NBA klubova

M. Šljivak

Odlazak Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića u NBA ligu otvorio je širom vrata najjače lige svijeta i ostalim bh. košarkašima. 

Timovi iz NBA lige sve češće posjećuju utakmice na kojima nastupaju bh. igrači, a trenutno su ekipama iz najjače lige svijeta interesantna tri mlada reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Najviše interesa privukao je košarkaš Barcelone Emir Sulejmanović. Sjajni krilni centar Katalonaca igra zaista fantastično, te su NBA skauti oduševljeni onim što naš 19-godišnji košarkaš pokazuje.

Često su skauti iz SAD-a na utakmicama B tima Barcelone, a pored Sulejmanovića veliki interes pokazali su i za Nedima Đedovića.

Iako jedan od najmlađih u ovom timu Nedim igra zaista fantastično, te bi za nekoliko godina i on mogao put NBA lige.

Pored dvojca iz Barcelone skautima je interesantan i Nedim Buza. Mladi košarkaš Sparsa je ove godine bio prijavljen na draft, ali je prijavu povukao.

Obavio je Buza nekoliko treninga u SAD-u. Očigledno je to bilo dovoljno da pokaže šta može, te su NBA skauti najavili dolazak u Sarajevo na utakmice Sparsa.

Za budućnost bh. košarke se ne treba brinuti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.