Bh. košarkašice lako sa Luksemburgom

Kvalifikacije za EP B divizije

Bh. košarkašice lako sa Luksemburgom

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je bez većih problema selekciju Luksemburga rezultatom 88:67.

Izabranice selektora Vesne Bajkuše važile su za apsolutnog favorita u dvoboju sa djevojkama iz Luksemburga, a ulogu favorita su i opravdale na parketu, zabilježivši ubjedljivu pobjedu rezultatom 88:67.

Gošće iz Luksemburga vodile su samo na početku susreta, kada je bilo 2:0, a sve ostalo je proteklo u znaku bh. košarkašica.

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Bejtić sa 18 poena, dok su Deura i Svitica dodale po 12 koševa. Kod poraženih, uvjerljivo najbolja je bila Mosong, koja je sa 22 poena ujedno bila i najefikasnija igračica na susretu.

Bosna i Hercegovina je tako okončala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo B divizije na trećem mjestu u grupi, sa pet pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.