Bh. košarkašice poražene od Estonije

Prokockano pet poena prednosti tri minute prije kraja

Bh. košarkašice poražene od Estonije

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u dvorani KSC Ilidža od Estonije sa 55:54 u okviru druge utakmice kvalifikacija za A diviziju.

Prva četvrtina je završena neriješeno 17:17, dok su u drugoj doionici naše košarkašice zaigrale nešto bolje, tako da su sa prednošću od 31:28 otišle na poluvrijeme.

Estonke su pružile bolju partiju u trećoj četvrtini, tako da se u posljednju dionicu ušlo neriješenim rezultatom 42:42. Naše košarkašice imale su prednost od pet poena tri minute prije kraja, ali to su prokockale.

Estonke su do kraja utakmice uspjele iskoristiti lošu igru naših košarkašica i tako slaviti sa 55:54. Najefikasnija u našim redovima bila je Amna Mehmedić koja je ubacila 16 poena, od čega četiri trojke.

Sljedeća utakmica naše ženske košarkaške reprezentacije je za tri dana, a igra se protiv Albanije u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.