Bh. napadač promašio prvi jedanaesterac u karijeri

Postigao hat-trick, ali...

Bh. napadač promašio prvi jedanaesterac u karijeri

Bivši napadač Dinama i Rijeke, a danas fudbaler Zadra Ivan Krstanović bio je prvo ime susreta u Kranjčevićevoj, u kojm je njegov tim slavio visoku pobjedu od 5:1 protiv Lokomotive.

Krstanović je postigao hat-trick, a meč će također ostati upamćen i po tome što je nekadašnji napadač Posušja promašio svoj prvi penal u karijeri.

Igrao se 69. minut kada je Krstanović šutirao, ali mu je golman Simon Sluga odbranio udarac. Iz popravnog pokušaja je napadač Zadra ipak bio precizan, i tako povisio na 4:1.

Inače, i preostala dva današnja pogotka je Krstanović postigao udarcima sa bijele tačke i to su mu sva tri dosuđena u samo deset minuta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osim Krstanovića, za Zadar su pogađali Gabrić i Cirjak, dok je za Lokomotivu zabio Kolar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.