Bh. niželigašu i mnogi premijerligaši mogu pozavidjeti na terenu

NK Svatovac ima sjajne uslove

Bh. niželigašu i mnogi premijerligaši mogu pozavidjeti na terenu

E. Škorić

Travnjak stadiona Nogometnog kluba Svatovac iz Poljica, člana 2. lige FBiH - Sjever, nalik je nekim stadionima u najvišem rangu našeg nogometa.

Na stadionu "Krušici" u Poljicu postoje svi najbolji uslovi za treniranje i igranje, pa slobodno možemo reći da su nogometaši ovog niželigaša pravi sretnici što imaju priliku da igraju i treniraju na istom.

U prethodnom periodu izvršena je sanacija terena, urađena je rekonstrukcija službenih prostorija, a u sklopu stadiona nalazit će se restoran, teretana...Instaliran je i sistem navodnjavanja za lakše održavanje terena.

A na fotografijama jasno možete vidjeti izuzetno kvalitetnu travnatu podlogu koje se ne bi postidjeli ni mnogi premijerligaški klubovi.

Svatovac nakon 23 kola zauzima sedmo mjesto sa 36 bodova, ali u narednoj sezoni ili dvije pokušat će da po prvi put izbori plasman u Prvu ligu FBiH. S obzirom na teren i uslove koje imaju, trebalo bi tome da teže.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Promo

Top Komentari

dinass
Svaki dan slikate novu livadu nizeligasa sada u proljece kada su sve livade zelene,slikajte u 7 mjesecu i u 11 pa da vidimo pjesak i mocvaru na ovom istom mjestu. Nema zavisti u komentaru niti losih namjera vec mi samo ide na zivce stvaranje privida da neko ima dobar terenna zna se dobro da postoje samo 3 dobra terena u BiH.
11 1
jc999
Čekajte kišu i jednu utakmicu samo pa ćete vidjeti terena
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi