Bh. prvak se oprostio od Lige prvaka, Celtic opravdao ulogu favorita

Škoti i kod kuće bolji od Sarajeva

Bh. prvak se oprostio od Lige prvaka, Celtic opravdao ulogu favorita

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva oprostili su se od nastupa u Ligi prvaka nakon što su večeras u revanš meču poraženi u gostima od Celtica sa 2:1.

Već nakon prve utakmice na Koševu bilo je jasno da će Celtic proći dalje jer su tada slavili sa 3:1. Škotski tim bio je dosta bolji i u revanšu i na kraju su zasluženo došli do pobjede i plasmana u drugo pretkolo najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Sarajevo je dobro počelo utakmicu i na samom početku Mersudin Ahmetović je uspio da zatrese mrežu Celtica, ali je gol napadača bordo tima opravdano poništen zbog ofsajda.

Do prve ozbiljnije prilike Celtica čekali smo do 26. minute kada je ovaj tim poveo sa 1:0. U kaznenom prostoru Sarajeva najbolje se snašao Christie koji efektno matira Kovačevića i dovodi svoj tim u vodstvo.

Samo tri minute kasnije domaći su mogli da udvostruče prednost. Ajer je ubacio loptu u peterac, a lošu reakciju Kovačevića ne koristi Edouard. Do kraja prvog dijela Celtic je imao još nekoliko solidnih prilika, ali je Kovačević bio na visini zadatka.

I u drugom poluvremenu Celtic je imao incijativu na sredini terena, te je bilo jasno da su fizični dosta jači što se vidjelo kako je odmicala utakmica. Celtic je na startu drugog dijela zaprijetio preko Edouarda i Bolingolija, ali je ostalo 1:0.

No, onda u 62. minuti nastao je muk na Celtic Parku. Ahmetović i Rahmanović su odlično kombinovali, a lopta dolazi do Benjamina Tatara koji sjajno pogađa za 1:1 i veliko slavlje igrača i grupe navijača Sarajeva u Glasgovu koji su došli podržati svoj tim.

Međutim, slavlje nije dugo trajalo jer je Celtic u 75. minuti poveo sa 2:1. McGregor je ostao sam na vrhu kaznenog prostora i uputio je projektil ka golu Sarajeva kojeg ovaj put odlični Kovačević nije mogao zaustaviti. Ispostavilo se da je McGregor pogodio za konačnih 2:1.

Ipak, ono što je najvažnije jeste da je Sarajevo ostavilo jako dobar utisak protiv favorizovanog Celtica, a bordo tim ćemo u Evropi ponovo gledati za nekoliko sedmica i to u okviru trećeg pretkola Evropske lige.

Liga prvaka, 1. pretkolo:

Celtic - Sarajevo 2:1 (Christie 26', McGregor 75'/Tatar 62')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic: Bain, Šimunović, Bitton, Brown, Morgan, Christie, Edouard, Bolingoli, Ajer, McGregor, Forrest.

Sarajevo: Kovačević, Hebibović, Lazić, Šerbečić, Hodžić, Oremuš, Rahmanović, Velkoski, Milanović, Tatar, Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramoramo
Ne navijam ni za jedan klub, pratim bh fudbal dugo, ali ove godine imam osjecaj da bi Sarajevo moglo doci do grupne faze uz malo srece i zalaganja
68 0
Fcs
A s kim je željo mali danas igrao? A ja, Famos. Jeben tempo srijeda-subota. Famos-juniori-Famos-Borac-pioniri...
34 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi