Bh. sudija se fizički obračunao s navijačem

Edin Golać ponovo u centru pažnje

Bh. sudija se fizički obračunao s navijačem

Adnan Beganović

Da li se sjećate Edina Golaća, bosanskohercegovačkog sudije koji je 2011. godine suspendovan od strane UEFA-e jer je u Perthu, gdje je dijelio pravdu na turniru Futsal Cupa, ukrao bocu piva iz hotelskog bara.

Upravo taj Golać ponovo je imao svoj šou, ovaj put nakon susreta juniora Budućnosti i Gradine. Naime, Golać je bio pomoćni sudija na ovom susretu i nakon istog se fizički obračunao sa jednim navijačem, koji ga je prema našim informacijama prozivao s tribina.

Tačnost ovih informacija potvrdili su nam i u Policijskioj stanici Banovići, gdje nam je rečeno da je Golać učestvovao u narušavanju javnog reda i mira zajedno sa Midhatom Halilovićem, koji je završio bolnici.

"Mogu vam reći da smo u 13:35 dobili prijavu, te da smo izvršili uviđaj. U narušavanju javnog reda i mira učestvovali su Edin Golać i Halilović Midhat. Doktor Eldar Brkić iz UKC Tuzla nije se izjasnio o težini povreda Halilović Midhata, a istražne radnje o ovom slučaju biće nastavljene jer postoji mogućnost da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovalo još osoba", rekli su nam iz Policijske stanice Banovići.

SportSport.ba kontaktirao je i Golaća, koji je negirao svoje učešće u narušavanju javnog reda i mira, iako iz Policijske stanice Banovići tvrde sasvim suprotno.

"Nisam učestvovao u narušavanju javnog reda i mira. Došlo je do nekog fizičkog obračuna, ali ja nisam učestvovao u tome. Vrijeđan sam s tribina tokom susreta kadeta i juniora, no odmah nakon susreta sam otišao u svlačionicu", kaže Golać, iako u službenom policijskom zapisniku stoji da je on jedan od učesnika narušavanja javnog reda i mira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.