Bh. veznjak nakon spašavanja svoje ekipe: Vježbam za ovakve momente, znao sam da će ući

Vrančić heroj Norwicha

Bh. veznjak nakon spašavanja svoje ekipe: Vježbam za ovakve momente, znao sam da će ući

Jučer su odigrane utakmice 43. kola Championshipa, a lider na tabeli Norwich je u posljednjim sekundama meča uspio izbjeći poraz od Sheffield Wednesdayja.

Utakmica na Carrow Roadu je završena rezultatom 2:2, a Kanarinci su izvukli bod zahvaljujući bivšem i potencijalnom bh. reprezentativcu Mariju Vrančiću.

Vrančić je u igru ušao u 80. minuti, a u 97., u posljednjim sekundama meča, je uspio postići fenomenalan gol iz slobodnjaka za poravnanje Norwicha i konačnih 2:2. Bh. veznjak je koji trenutak ranije i izborio slobodnja iz kojeg je zatresao mrežu gostiju.

"Šta da kažem, pod utiscima sam. Nažalost, nismo mogli doći do pobjede, ali smo igrali dobro. Sheffield Wednesday nam je otežao stvari. Bilo je veliko olakšanje postići posljednji gol", izjavio je Vrančić nakon utakmice, pa nastavio:

"Nije bilo nikakve sumnje. Vježbam slobodnjake skoro svaki dan, sve za ovakve momente. Važni su za nas, a posebno ovako kada su u zadnjim sekundama".

"Bio sam siguran da ću postići gol. Prije utakmice uvijek vježbam i sretan sam što sam mogao postići ovako važan gol za naš tim", dodao je bh. veznjak.

Norwich je vezao tri remija u Championshipu, ali je i dalje prvi sa 87 bodova, pet bodova više u odnosu na prve pratioce.

Ovaj 29-godišnji veznjak rođen u Slavonskom Brodu je upisao šest nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a debitovao je pod Mehmedom Baždarevićem. Ipak, posljednji nastup za Zmajeve upisao je još u martu 2017. u prijateljskom susretu sa Albanijom.

Vrančić je ove sezone odigrao 34 utakmice za Norwich, postigao je sedam golova i upisao pet asistencija.

Top Komentari

xavi26
gospodine Decembarski, vrijeme je da i njega isprobas..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi