Bičakčić: Boriti ćemo se za svaki bod do kraja

Zmaj strijelac u remiju Lavova

Bičakčić: Boriti ćemo se za svaki bod do kraja

Fudbalerima Eintrachta iz Braunschweiga dosadašnji dio sezone u Bundesligi nije bio nimalo lagan. Pehovi i dekoncentracija u odlučujućim trenucima koštali su ih mnoštva bodova u ovoj sezoni, a nedavni susret sa Nürnbergom najbolji je primjer.

Ni u meču 24. kola na gostovanju kod Stuttgarta nije bilo puno drugačije. Lavovi su prvi stigli do vodstva, a potom u samo pet minuta dozvolili totalni preokret domaćim fudbalerima.

Ipak, na kraju je gol bh. reprezentativca Ermin Bičakčića donio zaslužen bod gostima, a otkaz treneru Švaba Thomasu Schneideru.

"Mi smo probali u da u prvom poluvremenu ekipu Stuttgarta stavimo pod pritisak. To nam je i uspjelo pa smo postigli vodeći gol. Uslijedili su nesretni golovi, za koje smo mi dijelom snosili krivicu", rekao je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nakon utakmice.

Ipak u nastavku je posljednjeplasirana ekipa Bundeslige zaigrala mnogo agresivnije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U drugom poluvremenu smo se dogovorili da igramo još agresivnije i da pokažemo da se možemo vratiti iz rezultatskog zaostatka. Dokazali smo da imamo morala. Na kraju smo rado ponijeli bod sa sobom. Za nas je važan svaki bod, i boriti ćemo se za svaki. Sada se moramo relaksirati kako bi se mogli optimalno i na pravi način pripremiti za narednu utakmicu sa Wolfsburgom", rekao je Čelični.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti