Bičakčić: Odgurnut sam sa obje ruke

Ibišević "umješao" prste

Bičakčić: Odgurnut sam sa obje ruke

Ekipa Eintracht Braunschweiga koja je prošle sezone žarila i plalila u 2. Bundesligi nakon sedam odigranih kola u najelitnijem fudbalskom rangu Njemačke, još uvijek je bez pobjede. 

U 7. kolu Bundeslige Braunschweigom je proputnjao Stuttgart, a četiri lopte odsjele su u mreži 24-godišnjeg Marjana Petkovića, golmana Eintrachta. 

Bh. reprezentativac u redovima popularnih Lavova Ermin Bičakčić na terenu je proveo svih 90 minuta u meču protiv svog nekadašnjeg kluba, ali reprezentativni kolega u napadu Stuttgarta, Vedad Ibišević, nije ostavio puno nade njemu i njegovim saigračima. 

“Znali smo da je Stuttgart opasan u standardnim situacijama i prekidima. Kod vodstva Stuttgarta od 0:1 pretpostavljao sam da će centaršut ići na prvu stativu. Branili smo se u prostoru, a potom sam odgurnut sa obje ruke”, rekao je bh. defanzivac

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Čeličnog”, kako su mu navijači Eintrachta dali nadimak zbog beskompromisne borbe, gurnuo je upravo njegov reprezentativni kolega Vedad Ibišević koji je tom prilikom pogodio za vodstvo Stuttgarta.

Ili će se nešto morati pod hitno mijenjati ili Bičakčićevom timu do kraja predstoji borba za opstanak koja bi mogla biti "Sizifov posao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.