Bičakčić pogodio, ostalih bh. igrača ni na mapi, BVB poražen
Foto: EPA

Bundesliga

Bičakčić pogodio, ostalih bh. igrača ni na mapi, BVB poražen

Edmir Škorić

Ermin Bičakčić je postigao bundesligaški prvijenac za Hoffenheim, Borussia ponovo poražena, bh. igrači sve manje igraju u Bundesligi…

Otprilike bi to bio rezime 19. kola njemačke Bundeslige. Borussia je, dakle, opet poražena i to pred svojim navijačima, od Augsburga, rezultatom 1:0.

Iako su žuto-crni imali svoje šanse, jedan poništen gol, posjed lopte, žestoku opsadu gostujućeg gola, Bobadilla je u 50. minuti donio tri boda Augsburgu, koji je sada četvrti na tabeli sa 33 boda. Borussia ostaje sa svega 16 bodova.

Bičakčićev gol u 34. minuti donio je Hoffenheimu poravnanje protiv Werdera (1:1) pošto je Franco Di Santo u osmoj pogodio za vodstvo gostiju iz Bremena, koji su preko Bargredea u 52. minuti ipak stigli do čitavog plijena. Bičakčić je igroa 90 minuta, Sejad Salihović nije ulazio u igru, baš kao ni Izet Hajrović na suprotnoj strani.

HSV je pogocima Van der Vaarta, Jansena i Stiebera slavio kod Paderborna s 3:0, a kod domaćih je novopečeni bh. reprezentativac Mario Vrančić ušao u igru u 62. minuti.

Vedad Ibišević odigrao je svega tri minute (ne uključujući nadoknadu) u remiju Koelna i Stuttgarta (0:0), a u timu Bayera nikako nije bilo Emira Spahića. Inače, Kiessling je donio Bayeru  pobjedu u Berlinu protiv Herthe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 19. kolo:
Borussia D. - Augsburg 0:1 (Bobadilla 50)
Hertha - Bayer L. 0:1 (Kiessling 49)
Hoffenheim - Werder 1:2 (Bičakčić 34/ Di Santo 8, Bargfrede 52)
Koeln - Stuttgart 0:0
Padeborn - HSV 0:3 (Van der Vaart 2, Jansen 72, Stieber 91)

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.