Bičakčić: Samopouzdanje je mnogo veće nego na početku sezone

Defanzivac Braunschweiga za Bundesliga.de

Bičakčić: Samopouzdanje je mnogo veće nego na početku sezone

Ermin Bičakčić neizostavan je dio tima Eintrachta iz Braunschweiga. Iako su proljeće otvorili bodom protiv Bremena, Bičakčić i društvo u nastavku su zabilježili dva poraza od kojih je posebno bolan bio onaj posljednji u Frankfurtu. 

U subotu je na programu mečprotiv HSV-a koji je u za nijansu boljoj situaciji, ali čija forma je u padu.

„U Bremenu smo osvojili samo bod, ali smo prema prikazanom zaslužiliu sva tri. Kasnije smo protiv Dortmunda tijesno poraženi, iako smo u posljednjim minutima imali priliku za izjednačenje i osvajanje jednog boda. Pred nama je prilika za osvajanje važnih bodova i sve ćemo učiniti da uspijemo,“ kazao je Bičakčić za zvaničnu stranicu Bundeslige, te dodao:

„Do kraja moramo dati svoj maksimum, izgarati za svaku loptu i za svaki pedalj terena. Svaki osvojeni bod od velike je važnosti. Konkurenciju manje gledamo, koncentrisani smo samo na sebe i svoje igre.“

Iako ih mnogi već vide kao povratnika u niži rang pouzdani defanzivac tvrdi da predaje do posljednjeg kola neće biti.

„Do posljednje utakmice ćemo igrati uzdignute glave. Naporno radimo iz dana u dan i ne bi bilo uredu biti pesimističan. Naše uvjerenje je veliko i istrajat ćemo u njemu. Sada smo hrabriji i imamo više samopouzdanja nego na početku sezone. Posljednji smo na tabeli, ali je mnogo pozitivnih stvari u našoj bundesligaškoj misiji. Ja sam mnogo toga naučio, ovo sve za mene je preveliko iskustvo.“

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako se bliži meč protiv HSV-a i pritisak javnosti je sve veći, ali se igrači Braunschweiga već dobro nose sa tim.

„HSV ima individualni kvalitet koji u posljednje vrijeme ne koristi, što ćemo mi nastojati kazniti. To će biti još jedna prilika za osvajanje prijeko potrebnih bodova u borbi za opstanak. Nećemo pasti pod uticaj medija koji kažu da će to biti najvažnija utakmica sezone za nas. Moramo biti agresivnii hrabri,“ zaključio je Bičakčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.