Bičakčić zabio u pobjedi nad Dynamo Dresdenom

Braunschweig slavio nakon preokreta

Bičakčić zabio u pobjedi nad Dynamo Dresdenom

A. Haznadarević

Ekipa Braunschweiga velikim koracima ide ka Bundesligi, a ovoga puta na domaćem terenu nakon preokreta je savladan Dynamo Dresden rezultatom 2:1.

Okršaj drugoplasirane i 16-plasirane momčadi pred početak meča, prema stanju na tabeli obećavao je nove bodove za ekipu našeg internacionalca Ermina Bičakčića, ipak, nije išlo baš sve po planu.

 

Gosti iz Dresdena su mnogo bolje otvorili meč, pa već u 8. minutu meča dolaze do vodstva preko Idira Oualija, koji zabija za 1:0.

 

Međutim, u 31. minutu meča na scenu stupa Emin Bičakčić, koji nakon asistencije Bolanda poravnava rezultat, a ujedno, bio je to krajnji ishod porvog poluvremena. Treba dodati i to da je naš predstavnik u njemačkoj 'Cvajti' par minuta prije pogotka zaradio javnu opomenu.

 

Drugo poluvrijeme je donijelo nastavak pritiska domaćih, koji uspijevaju u potpunosti preokrenuti rezultat.

 

Igrao se 53. minut meča, kada se dogodio najljepši trenutak večeri. Ademi je glavom spustio loptu za Dominicka Kumbelu, koji sa ruba šesnaesterca prekrasno pogađa za 2:1.

 

2. Bundesliga, rezultati:

Braunschweig - Dynamo Dresden 2:1 (Bičakčić 31, Kumbela 53 / Ouali 8)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.