Bičakčić zacementirao odbranu TSG-a, povreda Kolašinca

Bundesliga, 1. kolo

Bičakčić zacementirao odbranu TSG-a, povreda Kolašinca

Nova sezona Bundeslige nije najbolje počela za bh. reprezentativca Seada Kolašinca. Lijevi bek ekipe iz Gelzenkirchena, koja je u prvom kolu nove sezone gostovala kod Hannovera, povrijedio se već u 14. minuti utakmice. Umjesto Zmaja, čije je koljeno nastradalo u jednom duelu sa Bittencourtom, u igru je u 17. minuti ušao Fuchs.

Schalke je u vodstvo na gostovanju kod Hannovera stigao zahvaljujući golu Huntelaara u 47. minuti utakmice. Choupo-Moting je nesebično uposlio Holanđanina, koji je rutinski loptu pospremio u mrežu Hannovera. Tada se činilo da su fudbaleri Jensa Kellera zaboravili eliminaciju iz DFB Pokala, ali u periodu od 67. do 70. minute desio se totalni preokret. Prvo je Prib u 67. minuti poravnao rezultat na 1:1, a tri minute kasnije pogodak Joselua bacio je u trans navijače domaće ekipe. "96-ice" su na kraju slavile  sa 2:1, a kriza Rudara na početku sezone se nastavila.

Hoffenheim je već nakon 45 minuta riješio pitanje pobjednika u susretu sa Augsburgom. Igrači Markusa Gisdola stisnuli su puni gas već na samom početku utakmice, ali nagrada je stigla tek u drugom dijelu prvog poluvremena. Ekipa iz Sinsheima, u čijem se početnom sastavu našao naše Ermin Bičakčić, dok Sejada Salihovića nije bilo ni na klupi, u vodstvo stigla u 33. minuti golom  Szalaija. Dvije minute poslije Elyounoussi je uduplao vodstvo TSG-a. Do kraja susreta mreže su mirolave, a domaćini zasluženo upisali prvi  trijumf u novoj sezoni.

Bosanskohercegovački defanzivac potvrdio je da će biti veliko pojačanje za Hoffenheima, obzirom da je TSG uspio sačuvati svoju mrežu, što je bila rijetkost u prošloj sezoni u kojoj su bili treća najgora odbrana Bundeslige.

Eintracht Frankfurt poveo je već na samom početku utakmice protiv Freiburga u čijem sastavu nije bilo bh. reprezentativca Mensura Mudže. Strijelac za domaći tim bio je nesuđeni Zmaj i novopridošli fudbaler u redove Eintrachta Haris Seferović. 

Berlinska Hertha je na domaćem terenu remizirala protiv Werdera odigravši 2:2, a plavo-bijeli iz njemačke prijestolnice uspjeli su prokockati dva gola prednosti. 

U početnom sastavu gostiju iz Bremena u vrhu napada je svoje mjesto našao i reprezentativac BiH Izet Hajrović. Ipak, ključna figura ovoga susreta bio je Julian Scheiber. Napadač berlinske Stare dame prvo je u 16. minuti svoj tim doveo u vodstvo, da bi već u drugoj minuti drugog poluvremena svojim drugim golom udvostručio vodstov Herthe. Šest minuta kasnije Lukimya-Mulongoti je smanjio na 2:1.

Samo 120 sekundi kasnije ekipa Robina Dutta se vratila u potpunosti u susret nakon što je Di Santo pogodio za izjednačenje, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice. Pet minuta prije kraja meča Hajrovića je na travnjaku zamijenio Busch.

Duel Köln - HSV završio je bez pobjednika, ali i bez golova. Pa se na svom zvaničnom povratku u Bundesligu navijači popularnih Jarčeva nisu mogli u potpunosti radovati.

Bundesliga, 1. kolo:
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:0 (Seferović 15.)
Hannover 96 - Schalke 04 2:1 (Prib  67., Joselu 70. /Huntelaar 47.)
Hertha - Werder Bremen 2:2 (Schieber 17., 47. /  Lukimya-Mulongot 53., Di Santo 55.)
TSG Hoffenheim – Augsburg 2:0 (Szalai 33., Elyounoussi 35.)
1. FC Köln - Hamburger  SV 0:0

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.