Bičakčićev Braunschweig petim porazom ostao na dnu tabele

Bundesliga, 6. kolo

Bičakčićev Braunschweig petim porazom ostao na dnu tabele

Ekipa Eintracht Braunschweiga. za koju je bh. reprezenativac Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta, ni nakon šestog kola Bundeslige nije uspjela osjetiti slast pobjede. Popularni Lavovi poraženi su na gostovanju kod Borussije M'gladbach rezultatom 4:1. 

Utakmica nije dobro počela po goste jer su domaći do 10. minute susreta imali dvije odlične prilik. Ipak, zahvaljujući vlastitoj nespretnosti ali i dobroj intervenciji Petkovića ostalo je 0:0.

Gostujući sastav uspio je držati „nulu“ do 22. minute, a onda je nakon solo akcije Wendt sjajno pogodio iskosa sa lijeve strane. Bio je to sjajan udarac desnom nogom nakon kojeg je lopta odsjela u suprotnom uglu Petkovićevog gola.

Odbrana Eintrachta nije najbolje funkcionisala, pa je drugi gol domaćina stigao u 31. minuti susreta. Rafael je sa svega par metara glavom po drugi put pogodio mrežu gostiju, što je bio končan rezultat prvog poluvremena iako je na obje strane bilo još nekih poluprilika.

Početak drugog poluvremena obilježio je pritisak Braunschweiga, a dobru šansu u 51. minuti imao je Bellarabi, ali njegov sjajan udarac brani Ter Stegen. 

Ipak, za sjajnu igru na počeku drugog dijeli gosti su nagrađeni u 58. minuti kada je nakon sjajne akcije Bellaradi poslužio Bolanda koji je pogodio mrežu domaćih koji su noćas igrali u tradicionalnim bijelim drsovima. Samo nekoliko trenutaka kasnije Bičakčićeva ekipa imala je novu sjajnu priliku, a Kumbela je iz dobre pozicije šutirao glavom pored gola.

U nastavu su domaći fudbaleri uspjeli da se oslobode pritiska pa su uslijedili novi ataci na gol gostiju, a do trećeg gola izabranici Favrea stigli su golom sa bijele tačke koji je realizovao Kruse, a zbog prigovora zbog penala kojeg nije skrivio bh. reprezentativac zaradio je žuti kartona.

Da stvari budu gore po novajliju u ligi pobrinu se Rafael. Nakon što je Petković uspio zaustaviti jedan šut, koji je na putu ka golu zakačio I bh, reprezentativca, Rafael se našao na pravom mjestu I nije mu bilo teško „otpadak“ pospremiti u mrežu.

Na kraju vrijedi spomenuiti da je u finišu susreta u igru u redovima Borussije ušao i Branimir Hrgota, inače rođeni Zeničanin, koji nastupa za mladu reprezentaciju Švedske.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 6. kolo:
Borussia M'gladbach – Eintracht Braunschweig 4:1 (Wendt 22, Rafael 31, 76, Kruse 72/ Boland 58)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije