Bičakčićev Braunschweig posrnuo protiv Münchena 1860

23. kolo druge Bundeslige

Bičakčićev Braunschweig posrnuo protiv Münchena 1860

Danas su odigrana tri susreta 23. kola druge Bundeslige. Vodeći Braunschweig za koji nastupa i potencijalni reprezentativac naše zemlje, Ermin Bičakčić je izgubio na svom terenu od ekipe Münhena 1860.

Rezultat je na kraju glasio 1:2, a mladi defanzivac je u igri proveo svih 90 minuta. Domaći su poveli golom Kumbele u 56. minuti susreta. Asistent kod pogotka bio je Reichel. Ipak u 77. minuti Friend na asistenciju Kamare postižegol za izjednačenje, a samo osam minuta kasnije došao je i preokret. Strijelac je bio Lauth.

 

Fenjeraš Regensburg je izvukao bod na gostovanju kod Cottbusa. Sa obje strane se mogao vidjeti po jedan pogodak.

 

Carlinhos je u 17. minuti doveo goste u prednost, a konačnih 1:1 postavio je Schulze svojim golom u 65. minuti. Vrijedi napomenuti i da je Cottbus u samom finišu susreta ostao sa igračem manje nakon što je crveni karton zaradio Borner.

 

Sandhausen je na svom terenu dočekao Paderborn te je pretrpio poraz rezultatom 1:3.

 

Domaći su bolje otvorili susret te su poveli već nakon pet minuta igre preko Loninga. Poravnanje je stiglo u 56. minuti susreta golom Brucknera, a samo deset minuta kasnije prednost gostima donio je Vrančić. Konačnih 1:3 djelo je Hofmanna u samom finišu susreta.

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti